Tuotantokierto

Broilerintuotanto Suomessa

Kaikki untuvikot tuodaan kerralla kasvatustilalle ja koko parvi lähetetään myös yhtä aikaa teurastettavaksi (all in-all out -menetelmä). Muualla EU:ssa käytetään yleisesti harvennusmenetelmää (thinning-out).

Suurin osa broilereista kasvaa turvepehkun päällä.

Broileri teurastetaan keskimäärin 35 päivän ikäisenä.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kananmunatuotanto Suomessa

Suomessa kanatalous on päätuotantosuuntana yli 350 tilalla. Keskimäärin kanatiloilla on noin 9000 munintakanaa. Yli 20 000 kanan tiloja on vajaat 50, ja ne edustavat yli 40 % Suomen kananmunien tuotannosta.

Suomessa n. 2/3 kananmunista tuotetaan virikehäkkikanaloissa.  Lattiakanaloissa tuotetaan 1/3 tuotannosta ja luomukanaloissa 4 % tuotannosta.

Suomessa on noin kolme miljoonaa munivaa kanaa. Kanojen munintakauden pituus on yleensä 12-14 kuukautta. Vuodessa yksi kana munii keskimäärin 17-18 kg munia, huippumuninnan aikana jopa munan päivässä. Kanat aloittavat munintansa noin 18 viikon ikäisinä.

 

 

 

 

Kalkkunantuotanto Suomessa

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lähteet:
www.siipi.net